3.6.12

Schauvliege hakt in Vlaamse cultuursubsidies (De Morgen)

"Minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft totaal onaangekondigd de adviezen voor de meerjarige subsidies voor de periode 2013-2016 binnen het Kunstendecreet online gezet. Een ongeziene stunt, die de cultuursector in rep en roer zet. Met de publicatie wil de minister een einde maken aan het drukke gelobby vanuit de kunstensector, en al wie informatie lekte naar kunstenorganisaties en parlementsleden voor het blok zetten."

Lees verder: Schauvliege hakt in cultuursubsidies - De Morgen.

Zie de adviezen: Definitieve adviezen meerjarige subsidiƫring Kunstendecreet 2013-2014 / 2016

Reacties/aanvullingen:
"Vlaams minister voor Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) verdedigt de publicatie van de adviezen voor de meerjarige subsidies voor de periode 2013-2016 binnen het Kunstendecreet. Ze heeft dat naar eigen zeggen gedaan omdat "er blijkbaar al lijsten met adviezen circuleerden, ook in de pers, en ze alleen maar de geruchtenmolen voedden". Lees verder: "Adviezen cultuursubsidies gepubliceerd om geruchtenmolen te stoppen" - De Morgen.

"Deze plotse demarche zal de ongerustheid en het wantrouwen binnen de sector alleen maar aanwakkeren." Zo reageert Vlaams parlementslid Yamila Idrissi (sp.a) op de online publicatie van de adviezen voor de meerjarige cultuursubsidies door Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). Lees verder: Idrissi (sp.a) trekt van leer tegen "demarche" Schauvliege (CD&V) - De Morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten