5.8.12

Fonds voor Cultuurparticipatie maakt 18 initiatieven bekend die meerjarige subsidie ontvangen via het programma Talentontwikkeling en manifestaties (via 3VOOR12)

"Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) maakte afgelopen week 18 initiatieven bekend die meerjarige subsidie ontvangen via het programma Talentontwikkeling en manifestaties. Het gaat daarbij om 13 instellingen voor talentontwikkeling en 5 manifestaties. In totaal is voor deze regeling in de periode 2013-2014 € 6 miljoen euro beschikbaar.

Het FCP zag haar mogelijkheden flink beperkt, als onderdeel van de cultuurbezuinigingen van het demissionaire kabinet. Het FCP moet fuseren met het Fonds Podiumkunsten (FKP), dat afgelopen week ook de subsidietoekenningen bekendmaakte en 70 culturele instellingen moest teleurstellen. De budgetten van beide fondsen werden bovendien zwaar gekort: het FPK van 39,5 naar 24,5 miljoen euro (wat neerkomt op een vermindering van 38%) en het FCP met 30% (van 17 naar 12,2 miljoen).

Onder meer de Popronde (Stichting Popwaarts) en Dario Fo (het koor van Kyteman) zagen hun meerjarige subside afgewezen. De aanvragen van de Grote Prijs van Nederland (subsidie wel gehalveerd), De Kunstbende, Popsport, Hollland Dance Festival en Solid Ground zijn wel gehonoreerd."

Lees: Geen geld Popronde en Kyteman-koor Dario Fo. Wel subsidie Grote Prijs, Kunstbende, Popsport en Solid Ground - 3VOOR12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten