28.9.12

Burgers willen megabezuinigingen op ontwikkelingshulp en cultuur (via VK)

"Het komende kabinet moet flink bezuinigen, zegt tweederde van de Nederlanders. Maar waarop, dat weten ze niet. In ieder geval moet er 20 miljard euro weggehaald worden bij ontwikkelingssamenwerking en cultuur. Probleempje: dat is drie keer zoveel als wat de overheid aan die twee posten uitgeeft.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau meet dit soort 'burgerperspectieven' elke drie maanden. De onderzoekers spreken op grond van 1.195 respondenten van 'de Nederlandse bevolking'. Die is somber over de economische toekomst van Nederland, vindt de kloof tussen arm en rijk te groot, ziet gezondheidszorg als de hoogste prioriteit en kan dus niet bezuinigen."

Lees verder: Burgers willen megabezuinigingen op ontwikkelingshulp en cultuur - VK.


Lees ook: Bezuinigingen: Nederlanders snappen er niets van - BNR:

"Het zal nog flink lastig worden voor een nieuwe regering om hard te bezuinigen op de zorg. Want kiezers hebben een totaal verkeerd beeld van de situatie. En dat maakt het voor politici lastig om uit te leggen wat ze willen.

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt waar we op kunnen bezuinigen, hoor je twee dingen: cultuur en ontwikkelingssamenwerking. Het probleem is dat die gemiddelde Nederland dan denkt dat het wel voldoende is. Terwijl die Nederlander eigenlijk geen idee heeft hoe groot de posten zijn, wat er in het verleden al bezuinigd is en hoeveel ruimte er nog is, zegt onderzoeker Paul Dekker van het SCP."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten