16.10.12

Gestolen schilderijen uit Kunsthal ‘miljoenen waard’ (via nrc.nl)

Er zijn vannacht werken ter waarde van ‘vermoedelijk miljoenen euro’s’ gestolen uit De Rotterdamse Kunsthal. Dat zei de politie vanmorgen tegen Radio 1. De recherche en forensische experts doen momenteel onderzoek. De roof heeft ergens aan het eind van de nacht plaatsgevonden. Het gaat in ieder geval om Het Lezende Meisje van Henri Matisse. De gestolen werken komen uit de collectie van de Triton Foundation, meldt persbureau Novum. Die bestaat onder meer uit schilderijen Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Vincent van Gogh.

Lees verder: Gestolen schilderijen uit Kunsthal ‘miljoenen waard’- nrc.nl.

UPDATE 1: "Bij de inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn zeven schilderijen gestolen. Dat meldt de politie zojuist. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd." Lees verder: Zeven werken gestolen uit Kunsthal waaronder Matisse, Picasso en Monet - nrc.nl.

UPDATE 2: “Deze daad is in de hele kunstwereld als een bom ingeslagen”, reageert Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal, op de roof van zeven belangrijke werken uit het Rotterdamse museum vannacht. Het is gebeurd, “ondanks de state of the art-beveiliging”, aldus de museumdirecteur." Zie: Directeur Kunsthal: daad als bom ingeslagen – museum morgen open - nrc.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten