14.11.12

Directeur Mediafonds: 'Publieke omroep gaat juist korten op documentaires' (via VK)

"Directeur Hans Maarten van den Brink van het Mediafonds voelt zich gepasseerd door de Publieke Omroep. 'Een overval' en 'slecht gedrag'. Zo betitelt hij de plotselinge aankondiging van de Publieke Omroep (NPO) de financiering van hoogwaardig drama en de artistieke documentaire vanaf 2017 te willen overnemen.

Het Mediafonds dreigt te verdwijnen. Het kabinet wil het fonds - dat per jaar 16 miljoen euro steekt in onder meer drama en documentaire - per 2017 opheffen. De NPO maakte maandagavond bekend de financiering van deze kwetsbare genres als 'topprioriteit' te garanderen. Maar volgens Van den Brink probeert de NPO actievoerende documentairemakers zand in de ogen te strooien. 'Vanaf volgend jaar begint de NPO 16 miljoen per jaar weg te halen bij drama en documentaire.'

Lees verder: Directeur Mediafonds voelt zich gepasseerd: 'Publieke omroep gaat juist korten op documentaires' - VK.

Zie ook: Publieke Omroep wil drama en documentaire voor publiek behouden - NPO Organisatie: "Het einde van het Mediafonds, is niet het einde van drama en documentaire. Die toezegging deed NPO-bestuurslid Shula Rijxman gisteren in een speciale bijeenkomst met vertegenwoordigers van de drama en documentaire-sector."

En: Mediafonds moet blijven - petities.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten